Interesse opwekken

aandachtDe makkelijkste manier om een relatie te krijgen is uiteraard als je van alle kanten benaderd wordt en interesse ontvangt. Dit brengt je in een luxe positie waarin je min of meer kan kiezen welke persoon je beter wilt leren kennen. De praktijk leert echter dat in de meeste gevallen er maar weinig mensen zijn die dergelijke aandacht ontvangen. De meeste van ons moeten in de juiste situatie, met de juiste mensen in de juiste sfeer met elkaar in aanraking komen voordat we elkaar zien staan.

De inhoud van deze pagina gaat dan ook over hoe je er meer voor kan zorgen dat je gezien wordt en hoe je benaderbaar wordt gezien door potentiele partners.


Kijk mij, ik ben op zoek!

Wat je niet moet doen is met een uithangbord rondlopen met 'wie wil me' er op; of wildvreemde mensen lastigvallen als je aangeschoten bent, in de hoop dat iemand je kiest. Mocht je op die manier slagen dan moet je wel heel veel geluk hebben wil je niet enkel foute mannen of vrouwen aan de haak slaan, of jezelf in algemene zin belachelijk maken.

Wat kun je wel doen om interesse te ontvangen?

1 - kleed jezelf netjes.

2 - verander van kleding en kledingstijl en wees niet bang om af en toe wat meer uitgesproken dingen te dragen (al is het maar om een reactie te krijgen van iemand die je nettere kleding leuker vindt)

3 - spreek goed verstaanbaar in een discussie of gesprek, en wees niet bang om je mening te geven.

4 - doe eens iets wat anderen niet doen. (drink wat anders in een kroeg, ga niet in een rij staan, neem initiatief)

5 - wees niet stil omdat je bang bent om de verkeerde dingen te zeggen.

6 - vraag als je iets niet weet; zeker als in een groep niemand iets durft te vragen maar het ook niet weten.

7 - wees niet bang om alleen te zijn of te staan; dit is juist een opening waarin iemand interesse in jou kan tonen.

8 - accepteer het als iemand contact zoekt en wees beleefd en vriendelijk, ook als je zelf (nog) geen interesse hebt.

9 - probeer lol te maken en mee te doen.

10 - wees jezelf en wees vrolijk!

Aandacht ontvangen is meestal leuk en in het geval dat je op zoek bent naar een nieuwe relatie ook zeker van belang. Probeer er open voor te staan zonder dat je er geforceerd mee bezig bent. En blijf bewust dat je niet alleen zichtbaar bent op momenten dat jij glimlachend rondloopt, maar ook als je zit te pruilen in een hoekje.