Interesse in man of vrouw

attent kadoAls je iemand tegen komt waar je in geinteresseerd bent, probeer dan gewoon op een normale manier contact te komen met die persoon. Vaak worden mensen verlegen en afstandelijk als ze iemand zien die intressant lijkt. De kunst is om uit te zoeken of dit ook echt zo is.

Je kunt beter iemand benaderen op een alledaagse manier en er achter komen dat het een onaardig persoon is, dan dat je iemand van een afstandje blijft bewonderen en tot in de treurigheid oogcontact probeert te maken...


 

Hoe maak je contact?

Contact maken kan uiteraard op heel erg veel manieren en de leukste contacten ontstaan vaak als het spontaan en onverwacht gebeurt. Het is dan ook niet altijd aan te raden om te doordacht contact met iemand te zoeken en allerlei technische tips over lichaamstaal uit je hoofd te leren.

Probeer jezelf te zijn en benader een persoon gewoon. Stel een vraag die op dat moment bij je te binnen schiet. Of vraag of je kan helpen of dat de ander jou ergens mee kan helpen. Gewoon simpele dagelijkse zaken zijn het makkelijkste voor een eerste contact. Uiteraard probeer je hierbij wel op je aller charmantst te zijn en intresse op te wekken!

Specifieke openingszinnen moet je vooral niet proberen te maken als je dit niet grappig of spontaan kan brengen. Een simpele opmerking of vraag kan al genoeg zijn om iemand net even meer aandacht te geven dan een ander. Probeer ook niet te forceren, maar hou het in eerste instantie luchtig.

Als je met iemand in gesprek bent, laat dan de ander ook praten en luister naar wat diegene te vertellen heeft. Oogcontact maken en begripvol glimlachen is natuurlijk wel zo handig. En spreek iemand gewoon aan, bijvoorbeeld op een feestje.

Schrik niet weg als een gesprek saai lijkt te worden of nergens naartoe gaat. Het is namelijk vrij logisch dat twee onbekenden soms even moeten zoeken naar goede gespreksonderwerpen en gemeenschappelijke intresses.

Als je moeite hebt om jezelf te presenteren en iets kort over jezelf te vertellen kun je hier van te voren (in algemene zin) eens over nadenken. Door in een paar zinnen jezelf, je bezigheden en bijzonderheden te kunnen omschrijven helpt om nieuwsgierigheid bij een ander op te wekken. Je kan hierbij iets intressants aanhalen, zonder alles te vertellen, waardoor iemand daar op verder kan vragen

een voorbeeld? stel je gaat naast iemand zitten, laten we zeggen op een barkruk. Je vraagt bijvoorbeeld aan de persoon of het goed is als je daar gaat zitten. Als je dan bij het zitten zegt 'oh heerlijk om eindelijk even te zitten, ik heb zo'n spierpijn vandaag' dan is de kans vrij groot dat de persoon vraagt waarom je spierpijn hebt. Dan kun jij mooi beginnen over je sport of je avonturen die de spierpijn hebben veroorzaakt. (het is maar een stom voorbeeld, maar het geeft aan dat je heel simpel een gesprek op gang kan brengen als je een beetje initiatief toont en aanleiding geeft voor nieuwsgierigheid)

Een laatste tip om intresse te tonen aan iemand is om simpelweg details te onthouden van de persoon en attent te zijn. Het kan niet anders dat je een persoon een signaal van intresse geeft als je bijvoorbeeld aangeeft dat je iemands haar leuk vind als diegene het een dagje anders heeft zitten of er extra aandacht aan heeft besteed.


 

De conclusie over het toen van intresse in een persoon is dat het eigenlijk allemaal draait om aandacht en het attent zijn naar de andere persoon. Wees dus niet ongeduldig en vooral open naar de mensen in je omgeving.